kinderkleuterknalkamp

Geschiedenis

KKKK is - ondertussen 25 jaar - een bekend begrip geworden. Het is elk jaar opnieuw het synoniem voor enkele dagen ‘dikke ambiance’. Een beetje nostalgie...

Het zilveren kamp was de gelegenheid bij uitstek om de voorbije 25 jaar in een liedje samen te vatten. Het Toeterlied van Bart Peeters bracht ons wat extra inspiratie. Zing dus even mee...

Frans' Liedje

(Op melodie van het 'Toeterlied' van Bart Peeters)

Het liedje dat ik hier nu voor u zing,
gaat over een fantastisch zilver' ding (GETOETER).

Benieuwd wat je in Het Belang weer leest:
het kamp is jarig en dus is het FEEST (GETOETER).

Ik weet niet hoe ik het beschrijven moet,
wat KleuterKinderKnalKamp met je doet (GETOETER).

Het tovert altijd een lach op je snoet,
dat doet al 25 jaren goed (ja, Frans, je bent al oud).

REFREIN-GETOETER

Het begon op 't Stokt in familiale kring,
waar Frans voor muzikale inbreng ging (GETOETER).

Voor Frans een kleine ode in dit lied,
maar vergeet Goretti vast en zeker niet (ja, Frans, je bent al grijs).

REFREIN-GETOETER
REFREIN-GETOETER gaat gewoon door, maar nu komt er andere tekst BIJ:

't Begon met strips en 't Kamp van Ooit, de Wereld, Beestenboel,
in Geel was het de Sterrenpoort, Alice in Wonderland.

Waterwereld met de druppelshirt, Feestkamp 10 jaar, dan Take 11,
op TISP kwam Cowboys en Griezels, Sport, Disney uit de lucht !!

Katrien trouwt Op de Boerderie, Komedia, Reis Rond Wereld-held,

't Fawte Feest, Piraten, Kadettenkamp, op Pensioen gaan we weer Wild.

Frans, Frans, Frans, Frans, ....

DE START

Goretti Van Craenendonck, de stichtster, vond het spijtig dat de nichtjes en neefjes van haar familie elkaar enkel zagen tijdens familiefeesten waarbij de kinderen urenlang aan tafel moesten ‘braafjes’ wezen. Zij wou hierin verandering en richtte in 1989 een familiekamp op waar de kinderen zich enkele dagen amuseerden: het KNALKAMP (vanwege de lege brikken die de laatste avond werden geknald), later omgedoopt tot Kleuter- & KinderKnalKamp. KKKK was geboren. Frans Vanuytven was, als zoon van Fons en Stans (de verhuurders van de bivakplaats ‘ De Boerderij’ te Mol-Millegem) ook in de buurt. Hem werd gevraagd om tijdens het kampvuur met gitaar voor kampvuurstemming te zorgen. Het jaar daarop wilden ook vriendjes en buren van deze nichtjes en neefjes meegaan. De meewerkende ooms en tantes verdwenen wat uit het zicht. “Titi” deed beroep op Frans, toenmalig verantwoordelijke van Vakantiegenoegens-Mol. Hij zorgde er voor dat het Knalkamp een officieel karakter kreeg en hij zocht monitoren buiten de familiekring.

DE BOERDERIJ - ZONNEDAUW - TISP

Tot en met 1994 bivakkeerden we op ‘t Stokt te Mol-Millegem, maar het werd er stilaan te klein. We namen afscheid van moeder Stans en vader Fons en de "moemoe": “De Boerderij ” blijft voor eeuwig en altijd onze OERSTAMPLAATS. In 1995 gingen we voor de 1-ste keer naar Zonnedauw in Geel-Larum. In 1996 ging het Knalkamp omwille van verscheidene redenen niet door, maar in 1997 namen we een nieuwe start met 30 héél enthousiaste monitoren en een geheel vernieuwde kookploeg. Ze wisten van aanpakken! In 1998 werd al een extra gebouw gehuurd omdat het aantal deelnemers (en medewerkers) bleef stijgen: we namen onze intrek in de blokhut (leidingslokaal) en het paviljoentje achteraan in het bos werd ook gebruikt. De groep bleef maar aangroeien en vanaf 2001 is onze vaste standplaats het T.I.S.P (Technisch Instituut Sint-Paulus) te Mol. Deze zomer (2014) gaan we op stap met +/- 263 kinderen en met een omkadering (leiding, keuken, verpleging, logistieke ploeg, kampverantwoordelijken…) van +/- 91 medewerkers .

TAMUSEMENT vzw

In de loop van de jaren werd de band met VakantieGenoegens minder. We zochten naar een middel om ons kamp blijvend en op een verantwoorde manier te kunnen laten doorgaan. Na veel puzzel- en zoekwerk en na enkele nachtelijke vergaderingen werd op zondag 1 april 2001 (wat een datum, nietwaar?) de oplossing boven de doopvont gehouden: de statuten en de lijst van de beheerders waren rond en onze aanvraag tot vorming van “TAMUSEMENT vzw” werd opgestuurd naar het Belgisch Staatsblad. Doel van onze vereniging is om activiteiten op een wettelijk veilige manier te kunnen laten doorgaan: ons KKKK, maar ook de uitstappen naar de Night of the Proms, eventuele fietsvakanties, wandelactitiveiten, enz..Als leden van de vereniging zetelen nu volgende vrijwilligers: Gerda Vanhoof en Guido Van Craenendonck (ERE-verantwoordelijken Keuken en Logistieke Ploeg, Sluis), Lief Mertens (ERE-verantwoordelijke Verpleging, Donk) en Frans Vanuytven (Kampverantwoordelijke, Donk) en ERE-Kampverantwoordelijke Goretti Van Craenendonck (Donk). Begin 2004 kwamen Aloïs Vanuytven (Heidehuizen) en Jan Berghmans en Els Geens (Veerle) onze vergadering vervoegen. Uit deze vergadering werden Aloïs Vanuytven (penningmeester), Lief Mertens (secretaris) en Frans Vanuytven (voorzitter) verkozen om de Raad van Beheer te vormen. De maatschappelijke zetel is gevestigd op de Nederlandlaan 10 te 2400 Mol-Donk.

Met dank aan al deze mensen hopen we van nog vele jaren AMUSEMENT te bezorgen aan vele kinderen en jongeren (en natuurlijk ook de leiding en de volwassenen) door jaarlijks o.a. een spetterend kamp in mekaar te steken.

Gezinsbond Mol

KKKK was de hoofdreden van het oprichten van de Molse v.z.w. TAMUSEMENT, maar sinds enkele jaren krijgen wij ook flinke steun van de plaatselijke afdeling van de Gezinsbond Mol. Zij presteren het nu al enkele jaren om KKKK te laten verzekeren via de nationale werking (want een zeer groot financieel cadeau is).

DANK, Gezinsbond, en plaatselijke afgevaardigde May Claes (die ook onze keukenverantwoordelijke is op KKKK).

Startpagina tamusement - Gastenboek - Frans Vanuytven - Terug naar boven