kleuter-kinderknalkamp

Mededeling na 25 Jaar K.K.K.K.

Mededeling van zaterdag 13 september 2014.

Half juni j.l. kregen we de mededeling vanwege de directie van TISP dat zij, omwille van de brandveiligheid, na dit kamp haar gebouwen niet langer kan en zal verhuren om er overnachtingen te organiseren. We hebben dit onmiddellijk aan alle medewerkers en deelnemers laten weten.

Ondertussen is het Zilveren KKKK voorbij, 25 jaar plezier waarbij we meer dan 1200 kinderen bereikt hebben (sommigen voor 1 jaar, sommigen voor jaren) ... KK25 is achter de rug en nu is de moeilijke en harde belissing gevallen: we eindigen in schoonheid, KK25 was de mooiste maar ook de laatste editie van KKKK.

We hebben al enkele flinke plannen voor begin juli 2015 voor jongeren en kinderen, bestudeer de tekst "KKKK in 't lang en 't breed" hieronder maar.

Nog snel even melden dat de gitaarlessen (voor jeugd, volwassenen en dit jaar ook een kindergroep) volgende week van start gaan, mail ASAP bij mogelijke interesse.

K.K.K.K. in 't lang en 't breed

Knalkamp ontstond in 1989, meer dan 25 jaar geleden, als een zotte kuur. Ja, meer dan 25 jaar geleden: in 1996 was er geen K.K.K.K. en organiseerde ondergetekende in de plaats van K.K.K.K. een wandelvakantie naar Tirol, ... Een zeer zotte kuur: een ganse familie huurt enkele dagen een boerderij, de ouders zorgen er voor dat er soms wat eten op tafel komt en de oudere neefjes en nichtjes zorgen voor ontspanning van de kinderen gedurende de dag. 's Avonds soms een vuurtje, wat zingen, en de laatste avond natuurlijk ook brikken springen: Knalkamp was geweest, voorbij, gedaan, ...?

De kinderen s m e e k t e n hun ouders om een vervolg. Maar vanaf het tweede jaar werden nonkels en tantes in zeer snel tempo vervangen door "buitenstaanders". Voor de bereiding van het eten maar vooral om de spelactiviteiten draaiende te houden kwam er nog sneller hulp van "buitenaf": buurjongens en - meisjes, neefjes en nichten en jongeren die met Vakantiegenoegens mee naar de Proms geweest waren.

De eerste keer, Knalkamp 1989, waren we met ongeveer 46 "mensen" op pad (kinderen + ouders); bij ons eerste jubileum in 1993 heetten we "K.K.K.K." (de naam Knalkamp is wel altijd blijven doorleven) en waren we met 103 deelnemers al lang boven de maximumcapaciteit van Boerderij Het Stokt in Millegem uitgegroeid.

De volgende 20 jaren, met natuurlijk veel ups en enkele flinke downs, waren altijd een zoeken naar oplossingen voor de immer uitbreidende vraag om NOG meer kinderen op te kunnen vangen met altijd meer zorgverstrekking. Denk hierbij aan de grote verplegingsploeg, een taak waar in de beginjaren zelfs geen verantwoordelijke voor was). Een nieuwe kampplaats, nieuwe kansen, nieuwe problemen, weer een nieuwe kampplaats ... Wij zijn geƫindigd met precies 365 deelnemers, en dat is precies evenveel als er dagen zijn in een schrikkeljaar.

EN NU?

De volgende maanden zullen we het vaste scenario voor de "ontwikkeling" van K.K.K.K. helemaal los laten en vooruit kijken wat ons nieuw concept vraagt. We zullen met veel meer onzekerheden moeten werken dan hetgeen we de laatste 10 jaar gewoon waren. Maar ondergetekende gelooft er erg in en hoopt opnieuw een harde kern van enthousiaste medewerkers te vinden om weer iets unieks op te bouwen.

DANKDANKDANK aan de honderden medewerkers ooit (ongeveer 550 in al die jaren!!) die de voorbije 25 jaren de Kempen iets unieks hebben geschonken, ik heb nog steeds geen weet van een kamp dat vergelijkbaar was met KKKK. We mogen met een massa mensen supertrots zijn voor wat we in al die jaren neergezet hebben.

Namens alle medewerkers ooit,
namens TAMUSEMENT v.z.w,
namens mezelf,
Frans
DANK voor het geschonken vertrouwen en op naar het volgende initiatief.

NA-NOOT
Om dit bericht even te laten bezinken wachten we even en plaatsen we pas volgende week zaterdag ons plan voor volgende zomer op de site. De datum voor volgende zomer is alvast bepaald: van maandagochtend 6 juli tot vrijdagavond 10 juli 2015 en zonder overnachtingen.

NIEUW INITIATIEF vanwege TAMUSEMENT v.z.w. - "Kempen's Got Talent" 2015

Begin juli zal TAMUSEMENT v.z.w. (i.s.m. andere partners) in Mol een talentenkamp organiseren (zonder overnachtingen). We zijn de voorbije weken flink gevorderd en we willen 5 thema's aanbieden van maandag 6 tot vrijdag 10 juli 2015.

Thema's die we aan het uitwerken zijn: Zang, Sport, Musical (deze 3 voor kinderen en jongeren vanaf geboortejaar 2005 t.e.m. 1998), Podiumbeesten (1-ste deel van de lagere school) en Kleuterwerking. Waarschijnlijk komt de discipline Dans aan bod in alle groepen. Naargelang de leeftijd zal er altijd minder en minder spelomkadering zijn en meer belang aan Zang of Sport of Musical; voor de muzikale poot laten we dit uitlopen in een TOONMOMENT op vrijdag 10 juli. Onze standplaats wordt hierbij de Robianozaal van de school Rozenberg.

Om dit alles uit te werken worden contacten gelegd met professionals en met coaches en zijn we nu bezig om "alle violen te stemmen" met onze partners.

We hopen op zondag 5 oktober een meer uitgewerkt plan te kunnen voorleggen en het hier op onze site te plaatsen, we vragen weer enkele weken geduld dus.

2014

Aangezien goede tradities er zijn om in ere gehouden te worden, verschijnt het belang van knalkamp ook dit jaar weer! Hier komen regelmatig verslagjes als aanvulling op de video's en foto's die jullie elders op deze site terug kunnen vinden.

Archief

Startpagina TAMUSEMENT v.z.w. - Gastenboek - Frans Vanuytven - Terug naar boven